Senin, 31 Desember 2018

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Narkoba | Pidato Terbaru

Pengertian Pidato

Contoh Pidato Terbaru - Pidato merupakan suatu kegiatan berbicara di depan khalayak ramai atau berorasi dalam menyatakan pendapatnya, atau memberikan suatu gambaran mengenai suatu hal. Biasanya pidato dibawakan oleh seorang yang memberikan orasi serta pernyataan tentang hal-hal atau peristiwa penting dan juga patut untuk diperbincangkan. Pidato biasanya digunakan oleh seorang pemimpin guna memimpin dan berorasi di depan khalayak ramai atau anak buahnya.

Pidato merupakan suatu ucapan yang memiliki susunan yang baik guna disampaikan kepada orang banyak. Contoh pidato penting seperti pidato kenegaraan, pidato dalam menyambut hari besar, pidato untuk membangkitkan semangat, dan lain sebagainya.

Pidato yang baik adalah suatu pidato dapat memberikan kesan positif bagi orang-orang banyak yang mendengarkan pidato yang disampaikan tersebut. Kemampuan dalam berpidato atau berbicara di depan publik dapat membantu dalam meraih jenjang karir yang baik.
Berpidato merupakan salah satu wujud dalam kegiatan berbahasa lisan. Oleh karena itu itu, berpidato mementingkan ekspresi gagasan serta penalaran dengan memakai bahasa lisan yang didukung aspek nonbahasa, seperti ekspresi wajah, pelafalan, kontak pandang, dan intonasi suara. Pidato yang baik memerlukan beberapa kriteria. Berikut kriteria dalam berpidato. ( Kumpulan Contoh Pidato )

Kriteria Berpidato
  • Isi pidato yang akan disampaikan memiliki kesesuaian dengan kegiatan atau acara yang berlangsung.
  • Isinya bersifat menggugah serta dapat bermanfaat bagi para pendengar pidato tersebut.
  • Isi pidatonya tidak menimbulkan pertentangan.
  • Isinya benar, objektif, dan jelas.
  • Bahasa yang dipakai dapat dengan mudah dipahami pendengar.
  • Bahasanya disampaikan dengan santun, bersahabat, dan rendah hati.
Pada kesempatan yang berbahagia ini, kami akan menyampaikan beberapa materi khusus yang berhubungan dengan pidato; tidak lupa pula kami juga akan memberikan berbagai macam contoh teks naskah pidato sehingga keduanya (baik teori dan praktek) pidato kita bisa semakin baik lagi.

Memang harus kita akui, kemampuan berpidato sangatlah tidak mudah dipelajari, kita butuh berbagai teori yang memadai, tidak hanya itu, kita juga dituntut untuk latihan secara konsisten sehingga nanti kita bisa menyampaikan pidato dengan lebih baik lagi. Oleh karena itu, kami sengaja mengumpulkannya dengan harapan para sahabat bisa lebih mudah dan praktis dalam mempelajari teori dan contoh pidato.Banyak sekali contoh Pidato dari pidato bahasa inggris , pidato tentang narkoba,pidato bahasa indonesia,pidato kemerdekaan, pidato tentang kebersihan, pidato jokowi, pidato perpisahan, pidato Tentang Guru,pidato agama islam,pidato globalisasi dan Lainnya.
 
 

Contoh Pidato

   
 
 
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Aku kaya kanggo suon kabeh peserta sing wis kasedhiya kesempatan kanggo kula kanggo ngadeg ing mimbar. Ayo kita saos sokur marang Allah kanggo ijin supaya kita bisa tindakake iki acara gedhe. Ta, iku istilah sing banget populer ing Indonesia lan donya. Ing Indonesia, kita ngerti tamba minangka tamba kang singkatan saka narcotics, psychotropic lan gawe ketagihan. Obatan umum dikenal minangka shabu lan ectasy. Loro-lorone bahan kimia sing digunakake digunakake dening sekolah. Nanging, akeh wong diwasa uga nganggo daya iku, kita kerep ndeleng ing televisi sing diwasa kang padha dipenjara dening polisi amarga nggunakake sing saka ectasy.
Manufaktur tamba éling sing konsumen ora kaya rega larang. Mulane, supaya kanggo ningkataké obatan luwih akeh, banjur akeh kurang bahan heroin diprodhuksi. Senajan dikenal minangka heroin, duwe rega murah, lan uga kanggo menehi efek pati tamba pangguna.
Ing ngarsane saka obatan sing duwe rega kurang bisa katon ing akeh panggonan. Ing pisanan, kita ketemu kedhaftar tamba mung ing nightclubs utawa discotheques, saiki lagi tambah akeh nyebar. Sampeyan bisa nemokake kurang-kelas minangka heroin malah ing remot desa. Iki mbuktikake yen tamba kedhaftar terus kanggo nambah saben taun lan iki kasunyatan elek.

Mesthi, nyebarake banget godhongé amba saka tamba efek ing kabeh bunderan gesang. Saiki, muda gloomy adolescence karo amarga dina tansah digunakake kanggo tuku narcotics. Padha nggunakake obatan kanggo macem-macem alasan. Paling wong enom sing nggunakake obat-obatan sing cah enom sing ora manungsa waé saka tuwane. Nang endi wae ing Indonesia, nuduhake data sing telu metu saka sepuluh enom kedhaftar tamba. Sauntara kuwi, ing data kanggo kabeh wilayah ing Indonesia nuduhake yen saka wong 50 Indonesia paling siji sing tau ngrasakake tamba.
A sinau conducted dening Ilo utawa International pegawe Organisasi bilih bab 4 persen saka tamba kedhaftar ing Indonesia cah enom ing umur 17 taun. Iku kasunyatan sing kita kudu prihatin. Indonesia iku sawijining negara amba lan potensial dadi negara dikembangaké. Nanging carane Indonesia bisa dadi negara dikembangaké yen wong enom sing nggunakake obatan?

Ing kasunyatan, sawetara saka cah anom melu ing Pabrik lan perdagangan saka obatan malah nalika lagi umur 13 utawa 15 taun. Kasunyatan dikiataken dening statement Nasional Narkotika Koordinator Board mbukak sing narkoba saka Indonesia gunggungipun kira-kira 7,000 junior SMA, luwih saka 10.000 murid sekolah, lan 800 saka pawiyatan SMA. Data iki banget miskin lan aku wong bisa ora mbayangno yen tamba nggunakake terus munggah maneh lan maneh.
Saliyane terjangkau prices, apa tenan damel mahasiswa ing Indonesia iku gampang kanggo njupuk obatan? Wong sing nggunakake obatan biasane pengin duwe seneng-seneng utawa uwal saka masalah gesang. Paling kamungkinan, ing mahasiswa ing Indonesia nggunakake obatan amarga padha ostracized dening kulawargané utawa uga disebut ngarep bejat. Nalika kuwi, lagi wegah kanggo tetep ing ngarep lan seneng kanggo have fun karo nggunakake obatan.

Saliyane iki alasan, siswa bisa gampang nggunakake tamba kanggo nomer pedagang rapet karo sekolah ngapusi, kanggo meksa, utawa menehi pengobatan gratis kanggo mahasiswa watara sekolah. Nalika mahasiswa sing ketagihan kanggo obatan, banjur sodagar ora ngidini wong kanggo njaluk gratis. Padha kudu tuku ing dhuwur prices.
Kabeh kanyatan aku menehi kowe, iku wis tontonan sing tamba banget cedhak gesang kita, utamané wong enom. Ing kasunyatan, nalika wong nganggo obatan terus-terusan, bisa rusak otak fungsi lan ngawonaken mesthi saka mangsa.
Ayo kita tetep dhéwé lan kita kulawargané saka obatan ilegal. Yen sampeyan duwe panjang, banjur mbayar manungsa waé menyang fisik lan spiritual kabutuhan. Tau menehi wong kesempatan kanggo nggunakake obatan.
Sing apa bisa ngomong, aku apologize kanggo maksud apa kesalahane.
Wassalamu'alaikum wr wb
 
|